Odáig vagyok ezért a salátáért! Amellett, hogy ez is borzasztó gyorsan elkészíthető, olyan hihetetlen különleges összetevőket sem kell hozzá beszerezni - talán a kapribogyó az, ami nem feltétlenül alap darab minden konyhában, de ezt leszámítva pár hozzávaló kell csak és máris kész is a hűsítő, könnyű, mégis laktató salátánk.
Egymás után kétszer volt vacsira és ebédre is nálunk ez a sali, annyira nem tudom megunni, hogy eszembe jutott, rendszeresítem heti szinten.
Pláne úgy, hogy Apukám saját termesztésű zamatos paradicsomait teszem bele, amit idén nyáron nem überel nálam semmi, (köszi Apa!) :)
Hozzávalók:
2 doboz fehér babkonzerv
2 tonhalkonzerv
4 db nagy paradicsom
1 szál újhagyma
1/3 üveg kapribogyó
1 ek olivaolaj
Szóval a paradicsomokat egészen apróra felkockázom, majd felkarikázom az újhagyma fehér részét. Bele lehet tenni a zöldjét is (én amúgy a zöldjét szeretem a legjobban), de ebbe valahogy mégis bőven elég ez a mennyiség. Ahogy látjátok egész sok levet enged a paradicsom, ne öntsétek le, a tonhal majd fel fogja itatni, nyamm..
Most EVA TUNA tonhalkonzerv volt itthon, de általában spárosat vásárolunk. Igazából 2 kritériumnak kell megfelelnie, az egyik, hogy sós vízben vagy vegyesen sós vízben és olajban áztatott hal legyen, a másik, hogy legyen rajta nyitó fül. Aki feltalálta innen is köszönöm, mert nem szeretek mancsolni és szerencsétlenkedni az olajtól csúszós konzerves flakonnal..
Tehát vágjuk teljesen körbe a tetőt, nyomjuk rá a halhúsra, és alaposan csöpögtessük le róla az olajat, ha szinte csontszáraz, úgy a legjobb.
Ezután következik a kapribogyó, vagyis igazából a kapri virág bimbója, amit 100g-os kiszerelésben olyan 300 ft-ért a Spar-ban szoktunk beszerezni. A kapri kesernyés íze valahogy olyan kellemesen belesimul ebbe az ízvilágba, nekem nagyon bejön. Úgy tudom, hogy csak így ecetben elrakva fogyasztható, egyébként nyersen borzasztó maró keserű íze van.
Ennek az üvegnek az 1/3-át fogjuk most felhasználni. Első ránézésre nem tűnik soknak, de kettévágva bőven elég lesz a salátánkba, pont annyira lesz intenzív az íze, hogy kiemelje a paradicsom és a tonhal zamatát.
Öntsük rá az 1 evőkanál olivaolajunkat, keverjük jó össze, és már csak egy résztvevőt kell hozzáadnunk az egyveleghez, ami nem más, mint a fehérbab.
Hasonlóan a halhoz, erről is jól csöpögtessük le a konzerváló folyadékot. Ehhez legnagyobb segítségem a tésztaszűrőm. :)
Ismét összeforgatjuk a hozzávalókat, majd alufóliával lefedve legalább 2 óra hosszára tegyük be a hűtőbe, utána pedig nagykanállal lehet is falatozni belőle, egészségetekre!. :))
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm! ♡
Ti milyen salátákat készítetek ebben a nagy melegben? :)