DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Gyömbéres tonhalas tészta

Villára tekert pikáns szósz…

2016. január 17. - DOTTY beauty and gastro blog

A hal az egyik legegészségesebb fehér hús féle, amit sokkal, de sokkal gyakrabban kellene fogyasztanunk. Én sem viszem sajnos túlzásba itthon, viszont tonhal formájában többször fogyasztjuk, mint mondjuk rántva, sütve.gyomberes_tonhalas_teszta_1.pngíme egy gyors és nagyon ízletes verziója, ami, ha tonhal rajongó vagy, rögtön levesz a lábadról - ezt megígérhetem! 

gyomberes_tonhalas_teszta_2.pngHozzávalók:

3 doboz 80 g vagy 2 doboz 120 g tonhal

1 diónyi friss gyömbér / 1 tk frissen őrölt szárított gyömbér

1 aprított paradicsom konzer

2 dl paradicsompüré

oliva olaj

3 gerezd fokhagyma

1 ek koriander pasta

1/2 csokor petrezselyem

frissen őrölt bors

gyomberes_tonhalas_teszta_4.pngMár lehet mondanom sem kell, annyit halljátok tőlem, de aki esetleg most csatlakozott a bloghoz, így leírom, hogy a fokhagyma csíráját érdemes kiszedni a közepéről, mert nagyon savasít. Ezután apróra kell kockázni, és aranysárga színűre megfuttatni oliván.gyomberes_tonhalas_teszta_3.png

gyomberes_tonhalas_teszta_6.pngAztán a már olajtól vagy sós víztől lecsöpögtetett tonhalat hozzátesszük a fokhagymához, és együtt is pirítjuk egy kicsit.gyomberes_tonhalas_teszta_8.pngKeverjük hozzá a paradicsom konzervet, és olyan 2 dl paradicsompürét vagy sűrített paradicsomot. Majd sorra hozzátesszük a fűszereket, az őrölt borsot, a fél csokor petrezselymet (ami menet közben jutott eszembe, és te jó ég! De jó, hogy nem feletettem ki..).gyomberes_tonhalas_teszta_7.pngSzóval folytatjuk a sort a gyömbérrel, ne féljünk tőle, ne spóroljunk vele, mehet bele rendesen, mert a tonhallal együtt remek párost alkotnak.gyomberes_tonhalas_teszta_5.pngA koriander opcionális, ki is lehet hagyni nyugodtan, aki nem annyira szereti. Én viszont azt vettem észre, hogy egyre gyakrabban nyúlok hozzá, mert megadja azt a kis pluszt az ételeknek, ami ilyenkor még szükséges szerintem.gyomberes_tonhalas_teszta_9.pngAlacsony lángon (a mi tűzhelyünk 10 fokozaton állítható, és én 2-esen főzöm olyan 30-35 percig, hogy jól összeérjenek az ízek.gyomberes_tonhalas_teszta_10.png

gyomberes_tonhalas_teszta_11.pngKözben aldentére főzöm a tésztát (a lobogó főző vízbe sót és 1 kiskanálnyi olivát szoktam tenni), leszűröm, addigra kész is a szósz, majd forrón tálalom, és mindnyájatoknak melegen ajánlom! ;)gyomberes_tonhalas_teszta_12.png

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Ti hogy szoktátok elkészíteni a tonhalas tésztát? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr788279008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nzk 2017.01.18. 20:05:50

paradicsommal, tejszínnel, bazsalikommal, csilivel és fekete oliva bogyóval. :)

DOTTY beauty and gastro blog 2017.12.29. 17:28:11

@nzk: tejóég.. ne haragudj, ez a kommented teljesen elkerülte a figyelmemet.. Huh, de jól hangzik, ki fogom próbálni (amiben van bazsalikom és chili, az rossz nem lehet!) :) szép napot!
süti beállítások módosítása