Megfizethető luxus halétel otthon? Igen! Gyorsan elkészíthető és kicsit különlegesebb vacsit tervezel estére? Akkor jó helyen jársz!A receptes bejegyzéseimből biztosan kiderült már számotokra, hogy tésztarajongó vagyok! Ha választanom kellene, hogy (büntetlenül = plusz kilók nélkül) milyen köretet ennék életem végéig, akkor tuti, hogy ezt választanám. Sok féle kombinációban kóstoltam, de valahogy a halas vonal mindig kitüntetett figyelmet kapott eddig – nem hiába – hisz megannyi módon kombinálható és a végeredmény magáért beszél.
Hozzávalók:
100 g lazac
oliva olaj
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csipet őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
natúr ételízesítő, só
200 ml főzőtejszín
1 dl víz
1/2 citrom leve
durum spagetti tészta2ek oliva olajon megfuttatom a (savasságot fokozó) csírájától megszabadított és félbe vágott fokhagymát addig, míg finoman elkezd barnulni az oldala.
Közben 1 csokor petrezselymet felaprítok nagyobb darabokra (sajnos nem kaptam a piacon petrezselymet, így egy új felfedezésemmel, ezzel az Auchan-os zacskós verzióval pótoltam). Ha már boltban kell beszereznünk ezt a fűszernövényt, akkor én nagyon tudom ajánlani ezt a fajtát, mert ahhoz képest, hogy 180 ft körül mozog az ára, elég nagy kiszerelés, friss, nem úgy, mint a Spar-ban kapható 5, az az öt félbe vágott szál 150 ft-ért.
Ezt a 100g-os zsugorfóliázott lazacot az Aldi-ban vettem 900 ft-ért - még a Tesco-ban kapható 100g-os is jó minőségű szerintem, ár-érték arányban abszolúte megéri! Gyönyörű a színe, kiváló az állaga és ez a füstölt kis csoda igazi finomság.
Szóval a petrezselyem felét is elkezdem fonnyasztani a fokhagymánk mellett az oliván, majd hozzáadom a lazac darabokat, és alacsony lángon/hőfokon addig pirítom, míg pár perc alatt kissé kifehéredik (igazából kivilágosodik).
Közben párhuzamosan odateszem a durum tésztát főni, hogy ezzel is rövidítsem a vacsorára való várakozási időt.
A serpenyőben a halhoz keverem a főzőtejszínt és a vizet, majd borsozom, sózom, beleszórok egy kis natúr ételízesítőt és egy csipetnyi (késhegynyi) szerecsendiót, legvégül pedig a petrezselymünk másik felét. Összekeverem, felforr, és már rá is tehetjük az áldentére főtt spagettire.
Tálaláskor megbolondítom az egészet egy negyed citrom levével, ami a füstös hallal és a szerecsendióval nagyon jól kiegészítik egymást.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm! ♡
Ti milyen formában szeretitek a lazacot ? :)