DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Lazacos tészta

Bolondítsd meg a füstölt halat…

2017. március 24. - DOTTY beauty and gastro blog

Megfizethető luxus halétel otthon? Igen! Gyorsan elkészíthető és kicsit különlegesebb vacsit tervezel estére? Akkor jó helyen jársz!lazacos_teszta_spagetti_1.pngA receptes bejegyzéseimből biztosan kiderült már számotokra, hogy tésztarajongó vagyok! Ha választanom kellene, hogy (büntetlenül = plusz kilók nélkül) milyen köretet ennék életem végéig, akkor tuti, hogy ezt választanám. Sok féle kombinációban kóstoltam, de valahogy a halas vonal mindig kitüntetett figyelmet kapott eddig – nem hiába – hisz megannyi módon kombinálható és a végeredmény magáért beszél.

lazacos_teszta_spagetti_2.pngHozzávalók:

100 g lazac

oliva olaj

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyem

1 csipet őrölt szerecsendió

frissen őrölt bors

natúr ételízesítő, só

200 ml főzőtejszín

1 dl víz

1/2 citrom leve

durum spagetti tésztalazacos_teszta_spagetti_3.png2ek oliva olajon megfuttatom a (savasságot fokozó) csírájától megszabadított és félbe vágott fokhagymát addig, míg finoman elkezd barnulni az oldala.lazacos_teszta_spagetti_4.pngKözben 1 csokor petrezselymet felaprítok nagyobb darabokra (sajnos nem kaptam a piacon petrezselymet, így egy új felfedezésemmel, ezzel az Auchan-os zacskós verzióval pótoltam). Ha már boltban kell beszereznünk ezt a fűszernövényt, akkor én nagyon tudom ajánlani ezt a fajtát, mert ahhoz képest, hogy 180 ft körül mozog az ára, elég nagy kiszerelés, friss, nem úgy, mint a Spar-ban kapható 5, az az öt félbe vágott szál 150 ft-ért.lazacos_teszta_spagetti_5.pngEzt a 100g-os zsugorfóliázott lazacot az Aldi-ban vettem 900 ft-ért - még a Tesco-ban kapható 100g-os is jó minőségű szerintem, ár-érték arányban abszolúte megéri! Gyönyörű a színe, kiváló az állaga és ez a füstölt kis csoda igazi finomság.lazacos_teszta_spagetti_6.pngSzóval a petrezselyem felét is elkezdem fonnyasztani a fokhagymánk mellett az oliván, majd hozzáadom a lazac darabokat, és alacsony lángon/hőfokon addig pirítom, míg pár perc alatt kissé kifehéredik (igazából kivilágosodik).lazacos_teszta_spagetti_7.pngKözben párhuzamosan odateszem a durum tésztát főni, hogy ezzel is rövidítsem a vacsorára való várakozási időt.lazacos_teszta_spagetti_8.png

lazacos_teszta_spagetti_9.pngA serpenyőben a halhoz keverem a főzőtejszínt és a vizet, majd borsozom, sózom, beleszórok egy kis natúr ételízesítőt és egy csipetnyi (késhegynyi) szerecsendiót, legvégül pedig a petrezselymünk másik felét. Összekeverem, felforr, és már rá is tehetjük az áldentére főtt spagettire.lazacos_teszta_spagetti_10.pngTálaláskor megbolondítom az egészet egy negyed citrom levével, ami a füstös hallal és a szerecsendióval nagyon jól kiegészítik egymást.

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Ti milyen formában szeretitek a lazacot ? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9512365929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása