DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Korianderes taco

mexikói ízek a konyhában…

2015. október 22. - DOTTY beauty and gastro blog

Friss koriander, és őrölt bors illat a konyhában. Nem tudok betelni velük…egyszerűen isteni!! Nagyon kedvelem a mexikói konyhát, szeretek kísérletezni egy-egy új összetevővel – ilyen volt nekem anno a koriander és a tejföl a taco-nál.korianderes_taco_1.pngNem kell ide tasakos alap, hiszen pofon egyszerűen elkészíthető a tartósítószer és egyéb adalékanyag mentes finom szósz (eláruljam a titkot)? Máris! :)

korianderes_taco_2.png

Hozzávalók:

2 ek olivaolaj

65 dkg darált hús

3 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors, só

1 csokor koriander vagy 1,5 ek szárított koriander

0,5 csokor petrezselyem

2 doboz paradicsom konzerv (kockázott vagy egészes)

1 doboz kukorica

2 doboz vörös bab

125 g tejföl

Poco Loco tortilla

 

Én darált husiból sertés és marha hús keveréket szoktam venni (már, ha kapok a Spar-ban, mert általában ez a rész le van fosztva a húsos pultnál), de igazából, ha nem vegyítitek és csak sertéshusiból készítitek, az is ugyanolyan finom lesz. Na szóval legjobb, ha teflon edényben pirítjátok meg a húst, mert akkor nem szükséges alá olajat tennetek, nem fog leégni anélkül sem.

korianderes_taco_3.png

Amikor annyi levet enged, mint ahogy a képen látjátok, hintsétek meg sóval (itt még engedni fog egy kevés levet, de ezt nem kell leönteni róla, szerencsére elég hamar elpárolódik a fölösleges mennyiség, és ami pedig szükséges, az a húsunkban marad, így az szaftos, lédús lesz.

korianderes_taco_4.png

korianderes_taco_5.png

Én ilyenkor teszem hozzá az apróra kockázott fokhagymát és a frissen őrölt borsot is, és együtt sülnek tovább, egészen addig, míg bele nem kerül a wok-ba a paradicsom, az olivaolaj és a petrezselyem is, illetve a korianderünk fele.

korianderes_taco_7.png

Körülbelül fél órán át, közepes lángon, lefedve (mert csapkodni fog) főzöm, hogy összeérjenek az ízek. Egyébként mondanom sem kell, hogy annyira fantasztikus illata van már ilyenkor is az alapunknak, hogy hmm nyammm!... :))

korianderes_taco_8.png

korianderes_taco_6.png

Utána jöhet a chili, vagy az én esetemben a kertből Apa zseniálisan csípős paprikája, amit annyira szeretek, mert nem az a tipikus kipereg a frufrud féle paprika ez, - van egy kis kesernyés utóíze is, ami megbolondítja a szószunkat.

korianderes_taco_9.png

Aztán a gondosan lecsöpögtetett konzerv kukoricát és babot hozzákeverem a többi összetevőhöz, beletépkedem a friss koriander másik felét (vagy, ha nem találunk, a szárított verzió is jó), és olyan 15 percig főzöm együtt.

korianderes_taco_10.png

Ha kész vagyunk a chilis szószunkkal, a tortilla lapok mindkét oldalát pirítsuk meg egy kicsit, tejföllel kenjük meg, és már lehet is rákanalazni a meleg babos csodát. Ketté hajtva kicsit könnyebb megfogni, mert ez bizony csöpög mindenhol, de egy jó öreg kanál segítségével könnyebben megy a maszatolás.

korianderes_taco_11.png

Jah, még egy jó hírem van: másnap melegítve is ugyanolyan finom! ;)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Nah, kedvet kaptatok egy kis házi taco-hoz? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr288010923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása