DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Dinnye limonádé

A perzselő nap színpadán a jéghideg gyümölcsital…

2016. június 25. - DOTTY beauty and gastro blog

Elhatároztam, hogy gyümölcscukor ide és az ezzel járó kalória oda, idén annyi dinnyét eszek, hogy jövő ilyenkorig rá se tudjak gondolni, ugyanis egész évben azután ácsingózok, hogy mikor lehet már kapni ízes, hazai dinnyét..dinnye_limonade_1.pngAnnyira, annyira nem tudok betelni vele, legyen az sárga vagy görögdinnye, én bizony odáig vagyok mind a kettőért. Ilyenkor a heti vacsorák kétharmadának a főszereplője biztosan ez, akár magában, akár sonkával vagy füstölt sajttal - és ha ilyen formában fogyasztható, miért is ne lehetne megbolondítani egy kis ezzel és azzal, hogy italként is élvezzük az ízét?

dinnye_limonade_2.pngHozzávalók:

1,5 kg görögdinnye

2 db lime

1 db citrom

1 diónyi gyömbér

5-6 levél bazsalikom

2 ek méz

0,5 l szénsavmentes ásványvíz (ízlés szerint)

1 turmixgépdinnye_limonade_3.pngEz a frissítő nedű pikk pakk elkészíthető (a legtöbb időt ugyanis a hozzávalók asztalra pakolása teszi ki szerintem).dinnye_limonade_4.png

dinnye_limonade_5.pngSzóval kifacsarom a lime-okat és a citromot, felaprítom a bazsalikom leveleket és a gyömbért is (persze előtte megpucolom egy éles késsel, különben csak elfarikcsálás lesz a vége), aztán a dinnye felkockázása következik. dinnye_limonade_6.pngMindegy mekkorákra vágjuk, mert a turmix úgyis elvégzi helyettünk a piszkos munkát. :)dinnye_limonade_7.png

dinnye_limonade_8.pngBeledobálom a hozzávalók egy részét a turmixgépbe, majd belecsurgatom a mézet is és folyamatosan adagoltam hozzá az ásványvizet, hiszen egyszerre nem is fér bele ez a sok minden a mintegy 6 dl-es „dob-ba”.dinnye_limonade_9.pngHiába tűnik soknak a dinnye, összeesik hamar, szóval kell az a másfél kiló belőle, különben a gyömbér és a bazsalikom elviszi az egésznek az ízét és nem érvényesül a dinnyés alap íz.

A gyömbér elhagyható, amennyiben nem vagytok rajongók (igen Judit, rád is gondolok! :) A többi szerintem remekül kiegészíti egymást.

Amikor kásás a dinnye, vagy nem olyan feszes 1-2 nap utána hűtőben felbontás után, én mostanában limonádét készítek belőle, mert itt mindegy mennyire csinos a szeletünk, úgyis turmix lesz belőle.

Azért arra készüljetek fel, hogy ez nem egy egyszerű ízvilágú lomonádé, attól sokkal őrültebb – de a meleg ezt hozta ki belőlem, remélem tetszeni fog nektek.dinnye_limonade_10.png

dinnye_limonade_11.png

 Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Nektek melyik limonádé jön be jobban a klasszikus vagy az ízesített? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr418838302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása