DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Amouage Spring Sonata illatgyertya

Luxus illat a Közel-Keletről...

2015. augusztus 30. - DOTTY beauty and gastro blog

Gyertyák terén olyan vagyok, mint Gombóc Artúr, annyi különbséggel, hogy én nem a csokoládékért, hanem a gyertyákért vagyok odáig. Szeretem a kerek gyertyákat, a szögleteseket, az illatgyertyákat, az illatmenteseket, a zseléseket, a tömb gyertyákat, a mécseseket, a színeseket és az egyszerű fehéreket, a tartóval kaphatóakat és a tartó nélkülieket, egy szóval az ÖSSZESET!

amouage_spring_sonata_1.jpg

Nálam nem kötődik évszakhoz a gyertyázás, pár nap kihagyással bármikor szívesen meggyújtok egyet-egyet esténként a nappaliban, valahogy olyan meghitt lesz tőle számomra egy szempillantás alatt az egész lakás. Imádom nézegetni - olyan könnyű elveszni benne és gyönyörködni a fényében. 

Amikor pedig egy különlegességet tart az ember lánya a kezében a névnapján, igazán megdobban a szív! így volt ez az Amouage Spring Sonata illatgyertyájával is, ami rögtön belopta magát a szívembe. :)

amouage_spring_sonata_2.jpg

amouage_spring_sonata_3.jpg

Valójában ez nem egy hagyományos illatgyertya, sokkal inkább parfüm. Parfüm csak éppen a lakásnak. Eszelős illata van… nem lehet vele eltelni, pedig markáns illatjegyeket hordoz magával, legfőképpen gardéniát, jázmint, liliomot, más egzotikus virágokat és ylang ylangot. Ennek ellenére szerintem mégsem tolakodó, mégsem fejfájdítóan bódító, hanem sokkal inkább magával ragadó a legjobb értelemben. Igazi ínycsiklandó kavalkád az érzékeinknek. Hmm…

amouage_spring_sonata_4.jpg

amouage_spring_sonata_5.jpg

Online jelenleg 30 országban elérhetőek az Amouage parfümök és illatgyertyák, így számunkra is beszerezhetőek az iparfumeria.hu honlapján. Ahogy ott olvasható, az „Amouage egy egyedülálló fényűző parfüm márka, mely jelenleg Londonban székel, de gyökerei a Közel-Keletre nyúlnak vissza. Szülővárosa, az Omán-i Szultánság gazdag és változatos örökségéből merít ihletet, ezért képes kifejezetten különleges illatokat készíteni. Az Amouage márkát 1983–ban alapította Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud Al Busaid, az ománi királyi család tagja azért, hogy újjáélessze az arab illatok hírnevét.”

amouage_spring_sonata_6.jpg

amouage_spring_sonata_9.jpgMár az üvege is egy kis ékszerdoboz, a teteje pedig elég nehéz fém tető, amibe bele van gravírozva a parfüméria cégére, nagyon kifinomult az egész.

amouage_spring_sonata_7.jpg

amouage_spring_sonata_8.jpg

Érdemes használat után rátenni a tetőt, hogy az illóolajok a melegben ne párologjanak el olyan könnyen.

amouage_spring_sonata_10.jpg

50 órás égésidőt ígér, én eddig csak 1-1 órára gyújtottam meg, csínyán bánok vele, hiszen nem hétköznapi gyertyáról van szó (már az árát tekintve sem), kétségtelenül luxus darab. Boldog vagyok, hogy én is kaptam egy szeletet az Arab-félsziget Omán-i Szultánságából, igazán érzem a törődést! :)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Ha illatgyertyáról, akkor a markánsabb, vagy a szolidabb illatokat kedvelitek? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr817745530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása