DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

The Body Shop Lip&Cheek Velvet Stick 50 Universal

Színváltós kence, ami rúzs és pirosító is egyben- ilyen van??

2015. május 30. - DOTTY beauty and gastro blog

A The Body Shop év elején rukkolt elő ezzel a darabbal, ami egy igazi kis különlegesség a jumbo ceruzák között. A honlapon kiírt ígéret egy része számomra kissé ellentmondásos, na de lássuk mi is ez tulajdonképpen.
tbs_lcv_2_jjpg.jpg

Az olvasható a weblapjukon, hogy „pirosító és szájfény is egyben, mely alkalmazkodik a bőr pH értékéhez, kialakítva a bőrhöz illő legtermészetesebb, egyedi árnyalatot. Matt hatású, bársonyos textúrája pedig egyszerű applikációt biztosít”.

Ha valamit szájfényként hirdetnek, hogy lehetne már matt hatású? Valószínű csak elírás, de félrevezető lehet, mert szájfényről itt szó sincs- szerencsére. Az állaga és a tónusa miatt ezt a Univerzal-t nem tartom alkalmasnak pirosítóként, de színezett ajakápolónak annál inkább. A többi viszont valóban helytálló: a TBS Lip&Cheek Velvet Stick formulája valami igazán egyedi.

tbs_lcv_3.jpg

Amikor először kipróbáltam, nem tudtam hirtelen hova tenni a dolgot, olyan, mint a Burt’s Bees ajakápolója, az állaga viaszos jellegű, ami ráadásul szürke színű. Szóval valljuk be, elsőre nem hangzik túl kívánatosnak, de ha túllépünk ezen, igazán kellemesen csalódhatunk, mert tényleg bársonyosan puha lesz tőle az ajkunk és a finishe számomra az egyik legszebb matt.

tbs_lcv_4.jpg

Mivel univerzális színről van szó, így meglepetés hogy hogy reagál az ajkunk pH-jára. Én a Hófehérkék táborához tartozom, a szám színe is világos, elég intenzív lila színt kaptam a felapplikálás után pár perccel. De az igazi árnyalatát akkor nyerte el, amikor az ujjammal átmasszíroztam az ajkaimat, így egy mély ciklámenes-lila tónust kaptam, amit igaz nem mindennap, de szívesen viselek. Főleg azért, mert iszonyúan tartós és egyenletesen kopik. Nem darabos, nem lesz szájkontúr ceruza szerű vonal a szám szélén pár óra elteltével, hanem ha halványan is, de látszik, hogy van valami a számon. :)

A lenti swatchok is mutatják, hogy először barnás-bordós színe van, ami kb 5 perc elteltével a bőrömön erős lilából szétdörzsölés után egy sokkal finomabb árnyalatra változik.
tbs_lcv_5.jpg

Hideg fényben így mutat:

tbs_lcv_6.jpg

A csomagolása tetszetős, rögtön megakadt rajta a szemem az állványon. Igazából a Smoky Poppy  - avagy a Mákvirág - kollekció külsejére hajaz, annyi különbséggel, hogy ezen nem piros, hanem ciklámen színű virág pompázik. Egyébként a műanyag burkolat nagyon strapabíró, szerencsére a kupakja is a helyén marad, nálam bírja a táskában hurcolást.

Bevallom, ennél a terméknél nem olvastam utána, hogy milyen összetevőket tartalmaz, csak később néztem meg az INCI-jét. Kicsit bánt, hogy Alumina van benne, de mivel 1-2 darabort leszámítva nincsenek ilyen kencéim, így néha-néha talán belefér, hogy ezt használom, nem? :)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Ti kipróbálnátok ezt a rúzsceruzába zárt meglepetés árnyalatot az ajkaitokon? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr797505804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása