DOTTY beauty & gastro blog

DOTTY beauty & gastro blog

Manna Szépítő Arcpakolás – Mélytisztító, Bőrmegújító Pakolás Zöld Teával

Avagy G.I Jane dupe lettem??…

2015. július 30. - DOTTY beauty and gastro blog

Van néhány Manna szépségápolási termék, amit nagyon kedvelek, ezek leginkább szappanok, testvajak, de most helyet kapott a fürdőszoba polcon a Manna Szépítő Arcpakolás is, ami egy mélytisztító és bőrmegújító pakolás egyben.

manna_szepito_arcpakolas_1.jpg

Bevallom nem vagyok különösebben rajongója egyetlen arcmaszknak vagy pakolásnak sem, mert borzasztóan macerásnak tartom felkenegetni ezeket a kencéket, rossz érzés amikor beleragad a hajam és húzódik a bőrömön, mégis tettem egy kísérletet ezzel a masszával. 

Úgy érzem jól tettem és nem hiába reklámozza minden létező felületen a Manna ezt a arcápolót. Az összetevői több mint szépek! Jobbára zöld agyagot és zöld teát tartalmaz, előbbi gazdag ásványi anyagokban, utóbbiról pedig szerintem mindannyian tudjuk, hogy kiváló méregtelenítő, nem csak belsőleg teaként ajánlatos fogyasztani, hanem külsőleg alkalmazva a bőrünk is meghálálja, ha ápoljuk vele azt.

manna_szepito_arcpakolas_2.jpg

Erre tipp például, amikor kevés testápoló van a flakon alján, akkor leforrázok szálas vagy filteres zöld teát, 3-4 percig hagyom a kb 1 dl vízben ázni a leveleket, és ezt az erős főzetet kihűlve hozzákeverem a testápolómhoz vagy vajamhoz. így egyrészt felfrissítem vele a krémem utolsó adagjait, másrészt mivel  folyékonyabb lesz az állaga, kicsit szaporább is lesz, így biztosan elég lesz  addig, míg be nem szerzem az utánpótlást. :)

manna_szepito_arcpakolas_3.jpg

Na de kanyarodjunk is vissza Mannáékhoz, akik azt ígérik, hogy ez „valódi segítség a kamaszkori vagy gyakran nehezen kezelhető bőr ápolásában. A zöld agyagban lévő nyomelemeknek – vas, magnézium, kálcium, cink, szelén, kálium, szilícium - köszönhetően rugalmassá teszi a bőrt, és magához húzza a szennyeződéseket, valamint erősen gyulladáscsökkentő”.
manna_szepito_arcpakolas_4.jpg

A fentieket olvasva elég magas elvárásokkal kezdtem neki a használatához. Korábban még nem volt dolgom ilyen „félkész” formában szervírozott pakolással, ami alatt azt értem, hogy a tégelyben nem a kész kencét találjuk, hanem magunknak kell kikeverni a masszát, ami szerintem jó ötlet volt, mert nem kell attól tartanunk, hogy beszárad a maszkunk álltában a dobozban, másrészt így mindig friss pakolást tudunk felapplikálni az arcunkra, nyakunkra, akár a karunkra is.

manna_szepito_arcpakolas_5.jpg

Én 1 csapott teáskanálnyi port keverek el annyi vízzel, hogy éppen hogy kenhető legyen, ne csöpögjön és körülbelül 30-35 perc alatt meg is szárad. Amikor felkenem kicsit viszket a bőröm, míg el nem kezd száradni – szóval ne ijedjetek meg, pár perc múlva el fog múlni.

manna_szepito_arcpakolas_6.jpg

Készre száradás után kivilágosodik az agyagunk, ezután langyos vízzel lemosom az egészet, és hideg vízzel is áttörlöm az arcomat, ezzel összehúzom a pórusokat. Nekem mivel érzékenyebb a bőröm, így piroskás lesz, de maximum 2 óra múlva el is múlik. Szóval ajánlom esti használatra, amikor van időtök arra, hogy „regenerálódjon az arcotok”. :)
manna_szepito_arcpakolas_7.jpg

Szerencsére szereti a bőröm, de nem lesz utána makulátlanul pötty nélküli az arcom. Viszont nem fényesedik, remekül mattit, mert az agyag felszívja a felesleges faggyút a pórusokból és sokkal puhább is lesz, mint előtte volt, ezért úgy gondolom, hogy már ezért megéri tenni vele egy próbát. Ez a 100 ml-s kiszerelés pedig havi egyszeri használat mellett úgy látom elég lesz 1,5-2 évig is, így igazán megéri ennyi időre ez az 1990 ft-os befektetés.

manna_szepito_arcpakolas_8.jpg

Kissé rémisztő lehetek a fenti képeken, főleg úgy, hogy majd megszakadtam, hogy komoly fejet vágjak ehhez a G.I.Jane és Shrek érdekes házasságából született mocsár zöld camouflage külsőhöz. Szóval peace! :) :)

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek kövessétek a blog facebook és instagram oldalait is, köszönöm!

 

Ti próbáltátok már a Manna pakolásokat, szeretitek őket? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://dottybeautyandgastroblog.blog.hu/api/trackback/id/tr557666346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása